WAT IS HET ?
De 3G Stepperbike is het best te vergelijken met een fitness-stepper maar dan op wielen.
Je stept heen en weer op 2 ergonomische voetplanken die verbonden zijn met een kettingaandrijving op het achterste wiel.
Je verplaatst je gemakkelijk en door de verticale lichaamspositie blijft je ruggengraat mooi in evenwicht.
Het is een zeer complete en plezierige lichaamsbeweging.
DE WERKING:
De werking van de 3G Stepperbike is zeer ingenieus bedacht, niet alleen wat betreft het mooie design maar eveneens qua gebruiksvriendelijkheid, zodat men helemaal onder de indruk komt van het totaalbeeld van het toestel.
Bij eerste indruk lijkt het moeilijk, maar eenmaal geprobeerd, is het “zeer simpel”.

TECHNIEK:
De positie van je voeten op de voetplaten bepaalt of je je sneller of trager verplaatst.
Hier speelt de hefboomtechniek; hoe verder je je voeten achteraan op de voetplaten plaatst, hoe groter de hefboom, hoe meer snelheid je kan bereiken.  De keuze is aan jou, wil je het recreatief of als vervoermiddel gebruiken, dan volstaat het om met je voeten vooraan op de voetplaten te staan, wil je daarentegen meer snelheid of een intensiever gebruik, dan ga je gewoonweg wat verder achteraan staan op de voetplaten.

Ofwel sta je bijna statisch met je bovenlichaam waar je enkel de kracht van je benen gebruikt om de inspanning te leveren (het kost meer moeite) of je maakt het jezelf veel gemakkelijker door je eigen lichaamsgewicht een beetje te balanceren. Dit heeft ook een groot voordeel voor wie wat zwaarder weegt.

GARANTIE:
Garantie valt onder de normen van de fabrikant en heeft een garantie op fabrieksfouten van 2 jaar, ingaand op datum van aankoop.
Schade ten gevolge van ondeskundig- of onjuist gebruik, valt niet onder garantie. De garantie geldt niet voor rollende en bewegende onderdelen die onderhevig zijn aan slijtage zoals o.a. banden, remmen, tandwielen, versnellingen, snelsluiting van het voorste wiel en pedaalrollen, tenzij de fabrikant het als een fabrieksfout beschouwt.
Garantie vervalt als een onbevoegd persoon (buiten 3G Bikes of 3G Stepperbike Belgie) werkzaamheden verricht zonder daarvoor eerst een schriftelijke toestemming te hebben ontvangen.

 

Home  3G Stepperbike   Park Diamant 17,  B. 2590 Berlaar   +32 (0)474 963358    info@3gstepperbike.be